Borjúfoka Nyíregyháza

Borjúfókák a Nyíregyházi Állatparknak

Borjúfóka NyíregyházaKét borjúfókát (Phoca vitulina) adományozott a szerbiai Palics állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark.

    Révészné Petró Zsuzsa, az állatkert zoológiai osztályvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a 18 éves Kukszát és párját, a 19 éves Benit szállító kamion hétfőn indult el a sóstógyógyfürdői látványosságból. Az adománnyal a palicsi állatkert korábban elpusztult borjúfókáit szeretnék pótolni.


    A szakember megjegyezte, az állatpark rendkívül fontos küldetésének tekinti, hogy a határon túli magyarlakta területek állatkertjeivel is jó kapcsolatot ápoljon és segítse a működésüket. Ennek jegyében hamarosan a horvátországi Eszék oroszlánkölyköket, a romániai Nagyvárad állatkertje pedig szibériai tigrist kap a nyírségi állatparktól.


    A borjúfókák szállítását több hónapnyi papírmunka és állattréning előzte meg: a magyar és a szerb szakemberek a takarmány és a vitaminadagok mellett egyeztettek a tréningezés rutinjáról, valamint felkészítették az úszólábúakat a beládázásra és a szállításra is.


    Az állatok jó kezekben lesznek, hiszen korábban a palicsi gondozók már többször jártak tapasztalatcserén Nyíregyházán – tette hozzá Révészné Petró Zsuzsa.    

Érdekel minket a Te véleményed is!

Comments are closed.