Egyéb kategória

Galgóczi Ágnes elmondta: csütörtöktől vasárnapig 1080 háziorvosi körzetben tíz-tíz regisztrált, idős személy kaphat védőoltást, és minden háziorvosi körzetből hat-hat, szintén regisztrált, idős embert kórházi oltópontokon oltanak be.


    Hozzátette: az oltópontokon Pfizer-vakcinával történik az immunizálás, a háziorvosok a területi népegészségügyi hatóságokon keresztül kijuttatott Moderna-vakcinával oltanak – tette hozzá.


    “Az, hogy hogyan tudunk haladni a védőoltásokkal, az érkező vakcina mennyiségétől függ, minden regisztrált meg fogja kapni a védőoltást” – mondta az osztályvezető.


    Galgóczi Ágnes jelezte: a héten a Moderna-vakcinából mintegy 7 ezer adaggal kevesebb érkezett Magyarországra, emiatt csak 10 800 ember beoltására van lehetőség a háziorvosoknál, de jönnek még szállítmányok a továbbiakban is, minden regisztráltat értesíteni fognak, élhetnek az oltás lehetőségével.

Azt, hogy valaki oltható-e, mindig az oltóorvos dönti el – mondta a népegészségügyi osztályvezető. Hangsúlyozta, a háziorvos mindenkivel egyeztet, aki valamilyen akut betegség miatt most kimarad az oltásból, és azonnal megkapja a vakcinát, amint azt az állapota megengedi és az oltóanyag rendelkezésre áll.


Mit kell tudni a regisztrált legidősebbek oltásáról?
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/mit-kell-tudni-regisztralt-legidosebbek-oltasarol

Galgóczi Ágnes a járványügyi adatokat ismertetve elmondta, hogy Magyarországon az elmúlt huszonnégy órában 1652 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 371 988-ra emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 93, többségében idős, krónikus beteg, velük együtt a járvány kezdete óta 12 832-en hunytak el a fertőzéssel összefüggésben.

Hirdetés

Budapest rovarirtás Rovarirtás Budapest és Pest megye területén

 • A repülő csótány
  by rovarirto on 2020.12.31. at 12:42

  A poloskák után új inváziós faj terjed Budapesten és az agglomerációban, a kertvárosi erdeicsótány. Ez a csótányfaj nem a lakásban, hanem a kertben érzi jól magát, de mivel repülni tud és vonzza a fény, a lakásba is berepülhet. Nem kártevő, de jelenléte tömegessé válhat. Tegyük helyére a dolgokat Ezek a A A repülő csótány bejegyzés először Budapest rovarirtás-én jelent meg.


    Kórházban jelenleg 3648 embert ápolnak koronavírus-fertőzés miatt, 289-en szorulnak gépi lélegeztetésre – tette hozzá.


A szakember szavai szerint a pandémia, illetve az oltási kampány ellenére sem szabad megfeledkezni arról, hogy február 4-ike a rákellenes világnap.
    A világon 9,6 millióan, Magyarországon 33 ezren halnak meg évente daganatos megbetegedés következtében, a halálozási statisztikát a daganatos megbetegedések körében a nőknél az emlő-, a férfiaknál a tüdőrák vezeti – mutatott rá.

Galgóczi Ágnes hangoztatta, számos daganatos megbetegedés szűréssel megelőzhető, a népegészségügyi szűrővizsgálatok a járvány idején is folynak Magyarországon.

“Mindenkit arra kérek, aki szűrésre behívást kap, éljen a lehetőséggel, hiszen ez nagyon fontos annak érdekében, hogy a korai folyamatokat felismerhessük” – fogalmazott.


    Kiemelte, hogy a szűrővizsgálatokon csak azok jelenjenek meg, akik egészségesek, és a vizsgálatok idején tartsák be a járványügyi, higiéniai szabályokat.


    “Étkezzünk egészségesen, mozogjunk többet, ne dohányozzunk, próbáljunk olyan életmódot folytatni, amellyel megelőzhetők a daganatos megbetegedések” – javasolta Galgóczi Ágnes.

Minden ami koronavírus Hírek, álhírek, szakmai hírek

 • A szerb miniszter nem érti – sokan azt hiszik chip is van a vakcinában
  by koronavirus on 2021.07.25. at 10:08

  Értetlenül áll egyes egészségügyi dolgozók vakcinaellenessége előtt Zlatibor Loncar szerb egészségügyi miniszter, aki úgy fogalmazott: “miért foglalkozik gyógyítással az, aki nem hisz benne”. A Vecernje Novosti című belgrádi napilap vasárnapi beszámolója szerint az egészségügyi miniszter problémásnak nevezte, hogy valaki azt állítja, segíteni akar az embereknek, az oltásokról meg úgy gondolja, A A szerb miniszter nem érti – sokan azt hiszik chip is van a vakcinában bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

 • Előkerült az ugandai súlyemelő. Kiderült, nem akart hazamenni
  by koronavirus on 2021.07.21. at 09:17

  Hazaküldik a pénteken eltűnt és kedden megtalált súlyemelőt, aki az ugandai olimpiai csapattal érkezett Japánba. Az afrikai ország küldöttsége jelezte, már szerdán megteszi a szükséges előkészületeket a sportoló hazaszállításához, illetve továbbra is együttműködik az illetékes hatóságokkal az eset kivizsgálásában. Hirdetés     A 20 éves Julius Ssekitoleko a szállodai szobájában hagyott írásos A Előkerült az ugandai súlyemelő. Kiderült, nem akart hazamenni bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

 • Szlávik a negyedik menet veszélyeire figyelmeztet
  by koronavirus on 2021.07.17. at 17:41

  „Most nagyon nehéz rávenni bárkit is, hogy oltassa be magát, pedig vannak intő jelek” mondta Szlávik István a TV2 Mokka című műsorában. Nehéz hetek jöhetnek, az oltás lelassult, és ez így van a környező országokban is, pedig vakcina van elég. Az osztályvezető főorvos arról is beszélt, hogy egyes előrejelzések szerint A Szlávik a negyedik menet veszélyeire figyelmeztet bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

Kábítószer egy határrendész nőnél
Kábítószer határrendész

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indított nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy határrendész ellen, akinek az autójában kábítószernek minősülő anyagot találtak. Elolvasom

Érdekel minket a Te véleményed is!

Hozzászólás lezárva