Faültetés Nyíregyházán

Faültetés Nyíregyházán

Újabb öt fát ültetett el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és a NYÍRVV Nonprofit Kft. Ezúttal a Stadion utcai új szabadtéri sportpark mellett helyeztek el 5 előnevelt, japán díszcseresznyefát.

A fásítási programmal kiegészült zöldfelület-fejlesztési programhoz már évek óta számos helyi vállalkozás, civil szervezet és magánszemély is csatlakozott már.

Városunkban évek óta egy tudatosan megtervezett, egymásra épülő fejlesztéssorozat megvalósítása zajlik. Ennek része az épített környezetünk korszerűsítése, állagmegóvása, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése és a zöldfelületek fejlesztése is. A Stadion utcai, újonnan átadott kondipark melletti faültetésen elhangzott, ez nagyon fontos feladat, hiszen minden elültetett fával zöldebb lesz Nyíregyháza, javul a levegő minősége és szebb lesz városunk – mondta el televíziónknak Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft ügyvezetője.

 

„Ennek a lényege az, hogy minél nagyobb lombkorona-felületet alakítsunk ki a városban, az idei évben is kezdetét veszi ez az akció, a múlt héten a Bujtoson ültettünk fenyőfaligetet, most pedig a Stadion utcán vagyunk, az újonnan átadott kondipark környékét szeretnénk még egy kicsit parkosítani.”

További hírek

Ez a zöldfelület-fejlesztési program kiegészül azzal a fásítási programmal, amelyhez  már számos nyíregyházi cég, vállalkozás és civil szervezet csatlakozott. A NYÍRVV pályázatainak köszönhetően az intézmények és a városlakók is nagy figyelmet fordítanak környezetünk szépítésére – hangsúlyozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

A teljes cikk elolvasható a település honlapján

Érdekel minket a Te véleményed is!

Comments are closed.